მასალა:
კვერცხი - 6 ცალი,
კამა - (წვრილად დაჭრილი) 2 ს/კ,
წითელი ხიზილალა - 2 ს/კ,
მაიონეზი - 2 ს/კ.
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
ოხრახუშის ფოთლები გასაფორმებლად.
მომზადების წესი:
კარგად მოხარშული კვერცხები (ადუღებიდან 10 წუთის განმავლობაში ვხარშოთ) გავაცივოთ, გავფცქვნათ, გავჭრათ შუაზე და გამოვაცალოთ გულები.
გულები გადმოვიტანოთ ცალკე ფინჯანზე, ჩანგლით დავსრისოთ, დავამაროთ მაიონეზი, კამა, პილპილი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ გავყოთ 12 ტოლ ნაწილად.
ლანგარზე დავაწყოთ კვერცხის ცილები, გულების ნაცვლად ჩავუდოთ მომზადებული მასა და თავზე მოვრთოთ ოხრახუშის ფოთლებითა და წითელი ხიზილალით.
ეს კერძი ადვილად მზადდება, ლამაზი, ნოყიერი და სასარგებლოა. ძალიან მოუხდება თქვენს საახალწლო სუფრას და დრაკონსაც მოხიბლავს.
ასეთი წესით მომზადებული ფარშირებული კვერცხები შეგიძლიათ ხიზილალის გარეშეც გემრიელად მიიღთვათ.
ავტორი: ემილი.
|